Kuten riippuvuudet, myös painonhallinta voi olla hyvin monisyinen kokonaisuus. Taustalla voi olla liuta uskomuksia itsestämme: olen isoluinen, sukumme on aina ollut ylipainoinen, minun on turvallisempaa olla isompi, en ansaitse olla hoikempi ja terveempi. Tai uskomuksia muista: muiden itsetunto kohoaa seurassani kun olen hieman isompi, muut eivät koe minua uhaksi kun olen hieman isompi. Eli haluamme alitajuisesti miellyttää muita tälläkin tavalla!

Voimme myös tuntea valtavaa määrää häpeää, syyllisyyttä ja pelkoa ruoan ympärillä. Erilaiset ruokavaliot voivat saada meidät ahdistumaan emmekä edes yritä syödä terveellisemmin. Kaikki tämä stressi ja negatiiviset tunteet ruoan ja syömisen ympärillä voivat estää meitä saavuttamaan sen painon missä itse haluamme olla.

EFT naputtelu auttaa rentoutumaan aiheen äärellä. Näin EFT voi auttaa paitsi löytämään syyt painonhallinnan haasteille, mutta myös vähentää tutkitusti stressireaktiota, joka mm. hidastaa ruoansulatusjärjestelmää, lisää kolesterolia ja nostaa kortisolin ja insuliinin määrää veressä.