EFT sopii lähes kaikille, mutta jos sinulla on vakavia psyykkisiä ongelmia, suosittelen kääntymään terveydenhuollon ammattilaisen puoleen.
EFT naputtelua voi tehdä ohjauksessa. Tällöin ohjauksessa voi nousta esille asioita, joille itse olemme itsessämme sokeita. Ohjattu naputtelu auttaa myös, jos tunnet olevasi jumissa naputtelusi tai ongelman käsittelysi kanssa.
Muutoin voit käyttää EFT naputtelua itse aina kun siltä tuntuu: ennen jännittävää tai stressaavaa tilannetta, epämiellyttävän tilanteen läpikäymiseen jälkikäteen, rauhoittamaan itsesi nukkumaan, helpottamaan stressiä, pelottavien asioiden käsittelyyn jne.

EFT lapsille

EFT sopii myös lapsille, mutta sovellettuna. Tärkeintä on, että lapsi tuntee olevansa hyväksytty ja rakastettu juuri sellaisena kuin on, vaikka jotain ikävää olisikin sattunut. ”Vaikka pahat unet vaivaavat sinua joka yö, sinä olet turvassa ja olet aivan ihana muksu ja äiti ja iskä rakastaa sinua valtavasti.”
Usein lapset eivät halua tuottaa vaivaa huoltajilleen ja voivat tästä syystä tuntea huonoa omaatuntoa esimerkiksi yöllisistä heräilyistään. Muistathan kuitenkin, että mikäli lapsen huoltaja on itse stressaantunut jostakin lapseen liittyvästä asiasta, tulisi hänen käsitellä/naputella asia ensin itse läpi ja vasta sitten lapsen kanssa. Tässäkin kannattaa harkita ohjattua naputtelua.
Teinit voivat kokea paljon epävarmuutta itsestään ja painetta kuulua joukkoon. Lempeä ohjattu naputtelu tuo vastauksia näihin haasteisiin.

EFT ammattilaisur­heilijoille ja luovilla aloilla työskentele­ville

Huipulla paineet ovat kovat. Olemme kaikki kuulleet tarinoita huippu-urheilijoista, joilla on liuta rituaaleja ennen tärkeää kisaa. Itseluottamus on koetuksella ja hermot on pidettävä kasassa. Ahdistus voi astua kuvioihin epäonnistuneiden suoritusten tai loukkaantumisien jälkeen.

Monet ammattiurheilijat ovat jo ottaneet EFT:n työkalukseen parantaakseen suoritustaan, pitääkseen hermonsa kasassa ja palautuakseen nopeammin loukkaantumisten jälkeen. Voisiko EFT olla myös sinun salainen aseesi?

EFT voi olla myös tärkeä työkalu mikäli työskentelet luovalla alalla ja koet esim. paineita, riittämättömyyttä tai et usko itseesi ja taitoihisi, sinulla on esiintymispelkoa jne.